Wat doet een Draagconsulent?
Een draagconsulent leert  je om je kindje op een comfortabele, verantwoorde en ergonomische manier te dragen, zowel voor jouw kindje als voor jezelf.


Het dragen van kindjes in doeken wordt in vele culturen toegepast en is een van de oudste manieren van het dragen van een kind. Ook in Nederland wordt er steeds vaker gedragen met draagdoeken en is de groei de laatste jaren enorm toegenomen door de vele voordelen van dragen.


Voordelen van dragen voor jouw kind?
-  veiligheid en vertrouwen;
-  stimuleren van tastzin, evenwicht en motoriek;
-  voelen van lichaamswarmte;
-  ruiken van vertrouwde lichaamsgeur
-  horen van de hartslag;
-  prikkelreductie voor baby's;
-  betere ontwikkeling van heupen en rug;
-  minder krampen door betere doorbloeding en spijsvertering;
-  ideaal voor reflux baby's, verminderen reflux door het rechtop dragen.


Voordelen van dragen voor jou?
-  je hebt beide handen vrij, maar je kindje dichtbij;
-  je kunt snel reageren op behoeftes en signalen van je kindje;
-  betere houding en ontwikkeling rugspieren;
-  draagdoek kan ook als deken worden gebruikt.


Wat houdt een draagconsult in?
In een consult leer ik je meer over het dragen met een draagdoek of ergonomische drager. Dit kan een informatief consult zijn of een consult waarin we een knooptechniek gaan leren.


Tijdens een consult maken we gebruik van speciale draagpoppen. We gaan hiermee oefenen tot je genoeg vertrouwen hebt om je eigen kindje te gaan dragen.
Het doel is dan ook om aan het eind van het consult je eigen kindje vertrouwd te kunnen dragen. Hierbij is het van belang om altijd een tweede persoon bij een consult te hebben die tijdens het oefenen op je kindje past.


Wil je leren om je kindje op een ergonomische manier te dragen of lukt een bepaalde knoop niet en heb je hier hulp bij nodig? Dan is een draagconsult misschien wel iets voor jou!